'Odd Mom Out': Ludi genij iza najpodcijenjenije TV komedije

Zabava


'Odd Mom Out': Ludi genij iza najpodcijenjenije TV komedije

Parada natprirodno atraktivnih statista u koktel haljinama i odijelima po narudžbi slijeva se u Hayward House u Upper East Sideu. Da nije bilo flauta za šampanjac koje su poslušno pokupili na putu u Odd Mom Out bilo bi ih gotovo nemoguće razlikovati od parova u haljinama i repovima na pločniku koji idu raditi... što god da su ljudi koji se tako oblače i žive na 72., a Park radi u petak navečer.

Modna pista udaljena je od orgije dizajnerske odjeće i samopouzdanja Odd Mom Outzvijezda, kreatorica i spisateljica Jill Kargman . Glavna inspiracija za komediju Bravo brblja milju u minutu od njezine najave usred mora odbačenih grudnjaka i napuhane tješine umrljane crvenim vinom koju koristi za drijemanje između snimanja.


“Je li vruće ovdje? Prolazim kroz menopauzu u ovoj prikolici”, kaže ona, upućujući me da otvorim vrata ako se “izbacim”. Zatim objašnjava mrlju od crnog vina: to je nusprodukt nesretne eksplozije nakon što se boca smrznula u prohladnoj noći.

Kargman je u iscrpljujućim rovovima snimanja druge sezoneOdd Mom Out, prva Bravoova komedija po scenariju, labavo temeljena na Kargmanovom iskustvu odrastanja i odgoja troje djece na Manhattanu, fascinantnom i smiješnom Upper East Sideu.

Vodi me kroz četvrtu epizodu sezone, koja se emitira u ponedjeljak navečer kao dio dvostrukog naslova na Bravu - i za koju je usred snimanja kaotične scene zabave u spektakularnoj vili iza ugla.

Lažeći se nad tom lokacijom kao najljepšom na kojoj je serija ikada snimljena, ona objašnjava kako je produkcija dospjela, sve vrijeme savršeno ilustrirajući svoju jedinstvenu poziciju autsajdera koji je još uvijek toliko insajder.


“Imala sam zabavu knjige za Drew, moju šogoricu, na neki način...” počinje ona, misleći na glumicu Drew Barrymore, koja, donedavno , bila je udana za Kargmanovog brata. “Sestre za život!” Kargman se stidljivo nasmije. Doista, Barrymore će gostujuća zvijezda u ovoj sezoni njezine emisije.

Marin Hopper, kći glumca Dennisa Hoppera, prisustvovala je zabavi i rekla Kargmanu koliko voli prvu sezonu serije, ponudivši za proizvodnju vilu na Upper East Sideu koju je imala preuređena kao dućan za njenu liniju nakita i torbica. I tako smo tu.

Ali možda više ilustrativnije za Kargmanovu komediju o neugodnim prijateljima u krevetu je način na koji su luksuzne linije dodataka poput Hopperove satirizirane upravo u epizodi koju će snimiti u svojoj trgovini.

Glavna točka radnje druge sezone šalje mame iz Upper East Sidea koje, dosadno organizirajući društvene kalendare svoje djece i posjećujući dobrotvorne ručkove, spontano se okrunjuju kao dizajneri nakita ili torbica i započinju vlastite linije koristeći bogatstvo svojih muževa i očeva.


'Onda uzimaju apartman u Carlyleu i samo kupuju jedno drugom sranje', objašnjava Kargman. 'Samo ova domaća industrija hrani sama sebe.'

U drugoj sezoni odOdd Mom Out, Jillin neprijatelj i šogorica, Brooke Von-Weber ( koji izvodiSNLstipsa Abby Elliott ) potrese se od rastave od prevarenog supruga Lexa (Sean Kleier). Odlučuje svoj život preusmjeriti s trofejne supruge na osnaženu poduzetnicu... i pokreće vlastitu liniju torbica.

Jill (lik) pretpostavlja da je to još jedan hobi za bacanje od druge dosadne domaćice UES-a. Ali onda, usprkos svemu, 'Brooke procvjeta u Tory Burch', kaže Kargman, dahćući i zaustavljajući se: 'Smijem li to reći? Imam najveći perač za penis. Uvijek otkrivam tajne. U svakom slučaju… spojler!”

Ruganje damama s Manhattana koje ručak i nije baš novi poduhvat - pogledajteNesalomljiva Kimmy Schmidtza nedavni primjer - ali iako je uobičajeno gledati u horor predstavu izvan smiješno ukrašenih zidova u kojima ti ljudi žive, u Kargmanovom slučaju poziv dolazi iz kuće.


Kargman je odrasla na aveniji Madison sjedeći u prvom redu na revijama Chanel na pisti sa svojom mamom - njezin je tata bio predsjednik Chanel USA. Pohađala je elitne škole Spence i Taft prije nego što je krenula na Yale, a proljetni odmor često je provodio u Parizu. Ali, možda zahvaljujući svojoj majci Francuskinji, uvijek su je učili da je razmetanje bogatstvom bezobrazno.

Njezina individualnost nikad se nije osjećala dobrodošlom, iskustvo koje se pojačalo kada je počela odgajati svoju djecu. To iskustvo je zauzvrat poslužilo kao izvorni materijal za njezine memoare iz 2011.Ponekad se osjećam kao orah, njezin roman iz 2014Momzillas, i naravno,Odd Mom Out.

Kada je premijerno prikazan prošlog ljeta, Kargmanov vatromet eksplodirao je tijekom sezone koja se obično smatra zastojem u komediji. Odgovor je bio toliko topao i osvježavajući da je doveo do prve Bravoove kampanje Emmy za humorističku seriju, zajedno s Događaj FYC Televizijske akademije i plakata s Kargmanom i sloganom 'Vjeruj svom unutarnjem glasu'.

S tim u vezi, kada je druga sezona odOdd Mom OutUšla u produkciju, Will Graham, jedan od scenarista serije, napisao je čarobnim markerom preko ploče u sobi pisca: 'Neka Jill bude Jill.'

“Ona mi je tako jedinstvena jer kad sam je upoznala, pomislila sam: 'O moj Bože, ona je baš kao ova otvorena knjiga,” kaže Abby Elliott. “Ona će samo izbljuvati ove šale, a ja se pitam odakle oni dolaze? Moram sjediti tri sata da smislim nešto upola tako dobro. Ona nosi svoje srce na rukavu i nije sramežljiva i oboje je stvarno smiješna i potpuno povezana.”

Brooke, primjerice, ove sezone izlazi kao 'šedonist'. Pojam, objašnjava Elliott, 'u osnovi je feminizam koji je izmislila Brooke Von Weber, ali naravno ona mora biti njegova izumiteljica.' Snažne žene imaju na umu: moćno poziranje je izvan, izravan kontakt očima je uključen. A onda dio povezanosti: Brooke je prisiljena degradirati se kako bi impresionirala 13-godišnju blogericu kako bi svoju torbicu predstavila na bagbitch.net.

Kargmanovo nabijanje na njujoršku kulturu toliko je na licu mjesta da je Elliott, nakon optužnice za sate Soul Cyclea u prvoj sezoni, zaklela da siđe s bicikla. “Kažem: ‘To bi me učinilo kao jedna od njih!’”, kaže ona. “Umjesto toga ja sam u Juice Pressu nakon pilatesa. I ja sam jednako loš.”

'To je u pisanju', kaže Sean Kleier o ulozi Lexa, čiji se narcizam vođen bogatstvom očituje ove sezone u ponovnoj invenciji inspiriranoj Burning Manom, zajedno s muškom punđom vrijednom zgražanja. 'Oni ne oblikuju samo arhetipsku glupost', ili u slučaju Elliottova lika, kuju s naslovom. “Oni čine nekoga tko je glup, ali i velikodušan i velikodušan, tko voli svoju ženu, ali je konfliktan.”

Kleier juri uz stepenice kako bi uvježbao scenu zabave, koja počinje tako da Jill prepričava nezgodu u automobilu koji je poslao pladnjeve školjki. “Bio je to potpuni molokaust!” Jill uzvikuje.

'To je suštinska Jill', kaže Kleier, smijući se o rečenici. Puno školjaka ugine, pa je to molokaust. “Ona ima svoj jezik. Još uvijek pokušavam to sustići i ne mogu baš razgovarati s njom jer to još ne znam.”

Naravno, Kargman to govori, i to brzo, dok čavrljamo na putu do njezine prikolice dok ona dobiva mikrofon i stavlja svoj Spanx.

Je li emisija promijenila kako je percipiraju u susjedstvu?

Mame u školama njezine djece, kaže, još uvijek teško razumiju što točno uključuje njezino opterećenje. Baš neki dan imala je “Odd Mom Outtrenutak” kada je imala kasni poziv, a time i vrijeme da pokupi sina iz škole. Southern Belle Mafia, kako ih ona naziva, dahnula je kada su je ugledali u kampusu: “O moj Bože, vidi tko dolazi pokupiti! Trebali bismo kupiti srećke.”

Iako je ljuta što se još uvijek stidi mamu, Kargman kaže da je reakcija drugih mama bila izuzetno pozitivna, i da su joj nahranili slastice za koje misle da bi Jill trebala koristiti u seriji. 'Uvijek su ljudi za koje mislite da su savršeni', kaže ona. „Ti si kao, stvarno? Osjećaš li se kao čudna mama?”

Iako su oklopljeni u dizajnerske marke i skriveni zatamnjenim staklima svojih Escaladesa s vozačem, ovi su ljudi i dalje simpatični zbog toga koliko su ta skupa pročelja zapravo prozirna. Duboko u sebi, sve što blista nije baš zlato.

Kargman je ljudska traka s jednostrukim natpisima, bilo da se radi o guruima za samopomoć novog doba ili o zombi-kultu Njujorčana koji se obraća svakome tko će slušati o učincima koji mijenjaju životHamilton. ('Pacijent me je posramio jer to nisam vidjela', kaže Jillina prijateljica doktorica Vanessa u epizodi. 'Imala je opekline trećeg stupnja po cijelom tijelu, ali se osjećala jako loše zaja. ”)

Ali bez obzira na sve dosjetke i dosjetke, to je potkožna struja srca i povezanosti – koja se može povezati iako samo djelić nas može biti bogate majke na Upper East Sideu – što činiOdd Mom Outraditi.

“Prošle sezone kad smo pokretali rekao sam: ‘To nije roditeljska emisija! Ne radi se o mamama. Radi se o osjećaju da ne pripadate”, kaže Kargman. “Tinejdžerke – moja 13-godišnjakinja i njezine prijateljice – gledajte. Imali smo veliki odaziv zajednice homoseksualaca i to me činilo presretnim.”

Srednje dubine ona zastaje i udahne u ruku i, ne propuštajući ritam, posegne u torbicu. “Osjećam se kao da sam Sotoni upravo dao anilingus. Sam idem u Tic-Tac da ne ubijem.”